ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΚΙΝΔΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΦΟΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 το Μετόχι Κινδελή ήταν από τα πρώτα αγροκτήματα της Κρήτης που στράφηκε στην βιολογική γεωργία και παράλληλα ξεκίνησε την αναζήτηση των αειφόρων πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον.

Σήμερα το αγρόκτημά μας παράγει 25 διαφορετικές ποικιλίες φρούτων, τις περισσότερες από τις οποίες διατηρούμε για την οικογένεια και τους επισκέπτες μας.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Πριν περίπου 10 χρόνια, ο Μανόλης Κινδελής αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βοτανικό κήπο σε ένα μικρό κομμάτι γης, μία γωνιά ηρεμίας όπου φυτά από διαφορετικά μέρη του κόσμου συμβιώνουν αρμονικά.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πιστεύουμε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιληφθεί κανείς την ιστορία και τις παραδόσεις ενός τόπου, είναι μέσω της γαστρονομικής της παράδοσης. Η Κρήτη είναι ένα νησί που έχει έντονη γαστρονομική ταυτότητα, η οποία διαμορφώθηκε από τους αρχαίους πολιτισμούς της, το έδαφος, την βλάστηση και το κλίμα της, αλλά και από τους διαφορετικούς λαούς που την κατέκτησαν για ολόκληρους αιώνες, κυρίως τους Ενετούς και τους Οθωμανούς.

 

Εμείς συνεργαστήκαμε με μια ιστορικό διατροφής για να δημιουργήσουμε ένα μάθημα μαγειρικής, μέσω του οποίου μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε τυρί και ψωμί όπως τα έφτιαχναν για αιώνες οι Κρητικοί. Το μάθημα είναι πλούσιο σε ιστορικές, πολιτιστικές και ανθρωπολογικές πληροφορίες. Ωστόσο, όσο περισσότερο ενδιαφέρεστε, τόσο περισσότερα μαθαίνετε.

Συνιστάται η κράτηση το νωρίτερο δυνατόν.

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Για μία ιδιαίτερη βραδιά ανάμεσα στα όμορφα φυτά μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα δείπνο στο ιδιαίτερο περιβάλλον του βοτανικού μας κήπου.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν σερβίρεται κρέας στο αγρόκτημα και ότι τα δείπνα δεν είναι διαθέσιμα καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.